Regiolicht

Light speed internet!

Archief: Na bijna twee jaar aarzelen heeft Veenendaal het licht gezien. Onder de naam Regiolicht is begonnen met een proef met winkelen via de kabel.
De abonnees krijgen voor 20 gulden per maand een vaste kabelverbinding met Casema. Zo’n verbinding kost gewoonlijk 60 gulden. Het project begint veel later dan verwacht. „Het bedenken, ontwerpen en uitvoeren van het concept heeft veel tijd gekost”, zegt Arie van der Giessen, hoofd marketing van Casema.nnHij laat doorschemeren dat de opzet aanvankelijk veel te complex was: „Je drijft al snel van het doel af door het mooier te maken dan nodig is. Dat proces zijn we een aantal malen doorgegaan. Winkeliers en kopers hebben eenvoud nodig. Je moet ze hooguit drie manieren bieden om te kopen.”n
IBM levert de software, Net.Commerce voor het winkelcentrum, Lotus Domino als webserver en interface en Java de navigatie- en zoekstructuren.
Niet iedere leverancier is even enthousiast over het winkelen via de kabel. Henny Hiensch, de lokale bakker in Veenendaal, zegt nooit op Internet te zullen kijken, maar let wel op het beeldscherm op een signaal van een bestelling. Dat is precies wat de computer hem moet bieden. Wellicht gaat zijn zoon de Internet-handel oppakken.nnWijnhandelaar Noë is gek op elektronisch zakendoen. Hij heeft niet eens een fysieke winkel, maar is de hele dag achter de PC te vinden. Zijn vrouw koopt in.

De grote trekker van het project, Edah, begint met een aanbod van 2000 artikelen. In 1999 volgt nog een tweede proef, met bezorging bij kantoren in Amsterdam. Ook lokale supermarkt Golff, Tuincentrum van Ginkel, Theater De Lampegiet, Halfords en de VVV/ANWB doen mee. De aanbieders bezorgen nu nog, maar ze willen de krachten bundelen. Het is toch al moeilijk om de online-kopers thuis aan te treffen voor de bezorging. Als er dan ook nog verschillende wagens komen, dan ebt de animo snel weg.
Aantrekkelijk wordt de mogelijkheid om prijzen te vergelijken tussen verschillende aanbieders. Zoeken op productnaam is een van de drie methoden. De andere twee zijn gericht kopen aan de hand van boodschappenlijstjes en ’favoriete artikelen’ (bookmarks).nnAUTOMATISERING GIDS/POH/04-12-’98n n


Welkom bij de Regiolicht Homepage!  

Regiolicht is een initiatief van de ABN-AMRO bank, Casema/NKM en IBM Nederland. Hierbij zijn een aantal huishoudens in Veenendaal aangesloten op het Internet via het tv-kabel netwerk. Binnenkort start een proef waarbij deze gebruikers via het Internet gebruik kunnen maken van een aantal services zoals winkelen en veilig betalen. Als U geen kabelmodem gebruiker bent kunt U niet gebruik maken van deze services, maar kunt U wel de homepages bekijken van onze gebruikers.

Overzicht homepages  

Service en support

Gebruikers van Regiolicht kunnen terecht op de Regiolicht homepage. U klikt daarvoor hier. De overige Internet gebruikers hebben geen toegang tot deze pagina's.

 

Het Projectteam Regiolicht